Voedings- en suppletieadvies

Omschakelen naar een ander en beter voedingspatroon heeft belangrijke effecten op lichaam en geest.
Voedingsadvies geef ik vanuit de orthomoleculaire voedingsleer welke is gericht op een optimale beschikbaarheid van micro- en macrovoedingsstoffen om een goede gezondheid in stand te houden en ziekte te voorkomen.

Maak een afspraak

Ortho wat?

Orthos komt uit het Grieks en betekent juist, recht, goed of gezond. Moleculair heeft betrekking op molecuul. Orthomoleculaire voeding is dus gericht op een optimale beschikbaarheid creëren en in stand houden van alle moleculen in ons lichaam die we nodig hebben om te kunnen functioneren en gezond te blijven.

In de orthomoleculaire voedingsleer streven we naar het opheffen van relatieve tekorten en het voorkomen dat deze opnieuw optreden. De optimale dosering van een voedingsstof is van verschillende factoren afhankelijk en is slechts bij benadering vast te stellen. De benodigde hoeveelheid kan van persoon tot persoon behoorlijk verschillen.  

Bij ziekte of klachten moet een (huis)arts een diagnose stellen om eventuele ernstige aandoeningen uit te sluiten. 
Tevens adviseer ik mensen die medicijnen gebruiken en zwangere vrouwen, alleen met toestemming van hun arts.

Veelgestelde vragen

Wees je er van bewust dat orthomoleculaire voeding en/of suppletie geen directe lichamelijke genezing kan brengen bij ziekte. Dat is het gebied van de reguliere geneeskunde.

De kwaliteit van onze voeding is verminderd door milieuvervuiling en diverse verwerkingsprocessen. Daarnaast hebben we vaak een voedingspatroon welke ons lichaam niet voorziet van alle benodigde voedingsstoffen. En tegenwoordig is stress een belangrijke veroorzaker van onbalans.