Energieker en actiever met een orthomoleculair voedingspatroon

Voel je je vaak moe en lusteloos? Beschik je niet over voldoende energie om optimaal aan het leven te kunnen deelnemen? Herken je dat? Een belangrijke oorzaak voor dit gebrek aan energie kan een voortdurend tekortschietende voeding zijn.

Door je meer te verdiepen in gezonde voeding is het mogelijk de gezondheid te verbeteren, je energieker en actiever te voelen. Hiertoe kun je een orthomoleculair voedingspatroon als leidraad nemen om zoveel mogelijk van de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. Door te kiezen voor seizoensproducten, biologische voeding en kwaliteitsvoedsel maak je optimaal gebruik van de in de voeding aanwezige macro- en microvoedingsstoffen. Met een orthomoleculair voedingspatroon kan meer energie worden verkregen.

Het streven is om ziekten buiten de deur te houden. En om het lichaam goed op te bouwen en te onderhouden, waardoor je energieker en actiever wordt. Daarnaast verbetert je weerstand aanzienlijk, zodat onder meer bacteri├źn en virussen geen grip op je krijgen kan.

Goede voeding doet dus veel meer voor je dan jouw lichaam voorzien van de brandstoffen die het nodig heeft voor de productie van energie en lichaamswarmte. Goede voeding bevalt ook alle moleculen die direct of indirect worden gebruikt bij de vele regulatie-, verdedigings- en herstelprocessen in het lichaam.

Lichaams opbouwende voeding werkt dus preventief en curatief. Maar het is dan wel belangrijk te weten of ons lichaam de voedingsstoffen ook opneemt. Via een meting met een electro acupunctuur-apparaat kunnen eventuele onbalansen in het lichaam achterhaald worden en een behandelplan worden opgesteld.

Door jouw voedingspatroon aan jouw situatie aan te passen is het mogelijk te werken aan een biologisch evenwicht en aan het in balans brengen en houden van de energie.